Nieuwsflits
Jaargang 3 - Nr. 9 - Juni 2004
In deze Nieuwsflits:
Subsidieprogramma Regionale Innovatie - Netwerkborrel 10 juni - Verborgen Grandeur - Tresoar en Keunstwurk gebruiken Stadsring Leeuwarden - GERRIT doet het uitstekend - Breedbandnota lost Kip/Ei-situatie niet op - Footloose - Hollandse Helden - Prins te gast bij Friese bedrijven - Friese ICT-ambassade in Amsterdam - IT Matchmaking Event - Cyberguide - Leeuwtje voor vrijwilliger Digitaal Trapveldje Vrijheidswijk - Startschot De Jonge Ondernemersprijs
Subsidieprogramma over Regionale Innovatie
‘Fryslân Fernijt’ heet het subsidieprogramma dat de Provincie Fryslân onlangs heeft gelanceerd. Het doel is Regionale innovatie, reden om de Netwerkborrel hetzelfde thema mee te geven.
Klik [HIER] voor het subsidieprogramma Fryslân Fernijt van de Provinsje Fryslân

... Nog opgeven voor de Netwerkborrel
U kunt zich nog opgeven voor donderdag 10 juni!
Klik [HIER] om u aan te melden voor de Netwerkborrel
Klik [HIER] voor het programma van de Netwerkborrel
Verborgen Grandeur
“In de wereld van breedband speelt Leeuwarden inmiddels een vooraanstaande rol. Ook dat weet men in Nederland nog onvoldoende.” Aldus Geert Dales, die op 10 mei werd geïnstalleerd als burgemeester van Leeuwarden.
Klik [HIER] voor het videofragment uit de installatierede
Klik [HIER] voor het citaat van dhr. Dales in de nieuwe Breedbandfolder

mr. dr. G.D. Dales

Tresoar en Keunstwurk gebruiken Stadsring Leeuwarden
Culturele instellingen Tresoar en Keunstwurk maken gebruik van de Stadsring Leeuwarden. Snel internet en een koppeling van netwerken is het eerste doel.
Op de foto werk in uitvoering voor de aansluiting van Tresoar en Keunstwurk, op de Boterhoek. 
Lees [MEER]

GERRIT doet het uitstekend

Zo'n tweehonderdvijftig Noordoost-Friese zorgverleners zijn aangesloten op het digitale Zorgnetwerk Friesland. In Dokkum is onlangs gestart met de pilot, georganiseerd door de koepelorganisatie GERRIT. De eerste berichten van de deelnemers aan de Pilot zijn positief.
Lees [MEER]
Huisarts Lamers uit Ee is een van de deelnemers aan de Pilot. Foto: Nieuwe Dockumer - Alex Bouma
Breedbandnota lost Kip of Ei-situatie niet op
"Het kabinet legt in de breedbandnota nu volledig het accent op dienstenontwikkeling, maar verzuimt aan te geven hoe de infrastructuur tot stand moet komen. Het blijft een kip-eisituatie. “ Aldus Hans Westerhof van Kennisland in de Automatiseringsgids, waar verder wordt geconcludeerd: “Die stadsringen komen er niet als het aan de markt wordt overgelaten, zo bleek bijvoorbeeld in Leeuwarden.”
Klik [HIER] voor de volledige Breedbandnota
Klik [HIER] voor het artikel uit de Automatiseringsgids
Kabinet stemt in met ICT-plan Economische Zaken
Om versterking en focus aan te brengen in het Nederlandse ICT-onderzoek richt het kabinet een Regieorgaan voor ICT-onderzoek en -innovatie op. Daarnaast heeft het kabinet ingestemd met het Actieplan Concurreren met ICT-Competenties, "Regie en rendement in de ICT-kennisketen" van de ministers Brinkhorst van Economische Zaken en van der Hoeven van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.
Lees [MEER]
Footloose: afstanden kennen we niet meer met de komst van internet
Iedere maand publiceert het blad De Zakenspiegel een een IT-column van Fokke Martini. Deze maand een uiteenzetting over het feit dat afstand geen rol speelt, voor wie koopt of verkoopt via internet en de psychologie achter de afstand Amsterdam - Friesland.
Footloose De afstand tussen Friesland en de Randstad
Het dak op Het Dakje op de A, het lot en de wereld
Bent u er nog? Gevonden worden op Internet
Breed
Stadsring Leeuwarden, de sprong gewaagd
Glashelder Nut en noodzaak glasvezel als drager van data
Hagel
E-mail en Netwerken op de korrel
Hollandse Helden
Aan de hand van geslaagde Nederlandse praktijkvoorbeelden is gekeken wat de omstandigheden zijn waarin de toepassing van ICT tot innovatie en betere prestaties van de overheid leidt. Het rapport is de opvolger van ‘De Belgen doen het Beter’ dat heel wat stof in de Haagse departementen deed opwaaien.
Lees [MEER]
Prins te gast bij Friese bedrijven op TINE

De Friese deelname aan de TINE in april was succesvol. Bezoekers konden proefondervindelijk de korte afstand tussen Amsterdam en Friesland afleggen met bestuurbare auto's op een speciaal parcours. De snelste racer was... Bernard van Oranje jr. In 24,65 seconden reed hij van Amsterdam naar Leeuwarden.
Lees [MEER]
Foto: ICT Vereniging Friesland


Friese ICT-ambassade in Amsterdam
6 Friese IT-bedrijven openen binnenkort een kantoor in Amsterdam. ICT Center Friesland, Compano, ICIT Solutions, Snakeware, Vincis en Wannit gaan gezamenlijk gebruik maken van een kantoor- en vergaderlocatie op het Amsterdam Science Park. Tijdens the ICT & Networking Event werd het Fryslân House door Tom Kok geopend. In het najaar zal de vergaderlocatie officieel worden geopend.
Klik [HIER] voor de artikelen die door diverse media (o.a. AutomatiseringGids, Algemeen Dagblad) werden gepubliceerd.
Deelnemers van het Fryslân House
IT Matchmaking Event in Hamburg

Tijdens het vierde IT Business Platform 2004 in Hamburg (Duitsland) wordt internationale samenwerking in de ICT Sector gestimuleerd. Dit IT Matchmaking Event wordt onder andere ondersteund door ICT Center Friesland. Deelname aan het Event èn een vermelding in de speciale Matchmaking-catalogus zijn kostenloos. Meer informatie vindt u op
www.it-nord-nl.net
.


Cyberguide, proef met digitale gids door Leeuwarden geslaagd
De proef 'Cyberguide' door studenten van de NHL is geslaagd. Door een jury (waaronder Fokke Martini) werd het informatieve systeem voor toeristen getest in de stadsgracht bij de Prinsentuin in Leeuwarden.
Lees [MEER]

Leeuwtje voor vrijwilliger Digitaal Trapveldje Vrijheidswijk
Chris Nieuwenhuisen heeft het Leeuwarder leeuwtje ontvangen bij zijn afscheid van het computercentrum de Vrijheidswijk.
Lees [MEER]
Adviescollege voor de Markt lanceert Taskforce e-learning
Een brainstorm over e-knowledge met vertegenwoordigers van marktpartijen, kennisinstellingen en overheid heeft geleid tot het instellen van een task force e-learning.
Lees [MEER]
Slimme kabel uit Joure krijgt prijs
Rinze van der Schuit uit Heerenveen heeft de prestigieuze internationale innovatieprijs, Ista Award, op zak voor zijn uitvinding van de “intelligente” verstaging. Het zijn vederlichte kabels van de supersterke kunstvezel zylon omhuld met roestvrij staal of titanium. Wat ze intelligent maakt is de mee geweven glasvezel.
Lees [MEER]
Startschot De Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 9 juni
Op 9 juni start officieel de voorronde voor de nieuwe editie van Dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden.
Lees [MEER]

www.ictcenter.nl
© ICT Center Friesland